Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βιβλιοέναυσμα #32: Κόναν – Η Κόρη του Γίγαντα των Πάγων και Άλλες Ιστορίες

Έχοντας πρόσφατα απολαύσει το The Complete Chronicles of Conan, μία χιλιοσέλιδη συλλογή όλων των ιστοριών τού Robert E. Howard με τον Κόναν τον Βάρβαρο, έψαχνα για περαίτερω σχετικό υλικό. Κι επειδή ως γνωστόν η τύχη ευνοεί τους…διαβαστερούς, πρόσφατα οι εκδόσεις Anubis κυκλοφόρησαν την Κόρη του Γίγαντα των Πάγων και Άλλες Ιστορίες (2 τεύχη, 178 σ., 18,92€). Πρόκειται για το πρώτο κόμιξ τής σειράς τής Darkhorse για τον συμπαθή βάρβαρο, και φυσικά επέλεξα να συνεχίσω τις περιπέτειές μου στην Ιβοριανή Εποχή με αυτό.

Το σενάριο υπογράφεται από τον Kurt Busiek και περιστρέφεται γύρω από την μόλις 3.284 λέξεων ομότιτλη ιστορία τού Howard, η οποία μάλιστα πρωτοεκδόθηκε μετά τον θάνατο τού συγγραφέα (το 1953 στην συλλογή The Coming of Conan τής Gnome Press). Στην εν λόγω ιστορία, ο Κόναν είναι ο μόνος επιζών μίας μάχης στην βορινή Νόρντχαϊμ. Εξαντλημένος και τραυματισμένος, συναντάει μία γυναίκα και τους αιμοδιψείς αδερφούς της, παλεύει ξανά για την ζωή του, και στο τέλος δεν ξέρει κατά πόσον όλα αυτά ήταν προϊόν τής φαντασίας του ή η πραγματικότητα.

Όλα αυτά φυσικά περιέχονται στο κόμιξ, όμως ο Busiek δεν μένει μόνο εκεί. Όχι. Προσθέτει προοιμιακό υλικό για να εξηγήσει την παρουσία τού Κόναν σε τόσο βορινές περιοχές, και εκεί εδράζεται και το ζουμί της ιστορίας. Ο Κόναν είναι σε αναζήτηση τής θρυλικής Υπερβορείας, πιστεύοντας πως πρόκειται για μία ουτοπική κοινωνία όπου ο ήλιος λάμπει όλο τον χρόνο, όλοι είναι ευτυχισμένοι, και κανένας εχθρός δεν τολμάει να πλησιάσει. Μπλέκεται στην διαμάχη των Άινιρ και των Βάνιρ, φυλών ομοίων με τους Σκανδιναβικούς λαούς, συμμετέχει στα γεγονότα που εξιστορούνται από τον Howard, και κατόπιν προδίδεται από έναν ερωτικό αντίζηλο, και τελικά βρίσκει την θρυλική Υπερβορεία. Μόνο που δεν ήταν καθόλου όπως την φανταζόταν… Υπό καθεστώς ανελευθερίας, ο Κόναν ανακαλύπτει μυστικά αιώνων, σκηνές τρέλας και φρίκης, και απάνθρωπες καταστάσεις. Και έχει και να πάρει εκδίκηση από αυτόν που τον πρόδωσε… Φανταστική είναι και η έγχρωμη εικονογράφηση των Gary Nord και Thomas Yeates, καθώς και η εγκιβώτιση της ιστορίας μέσω των Χρονικών της Νεμεδίας.

Το εν λόγω κόμιξ είναι ένα καλό εναρκτήριο σημείο για την εξερεύνηση τού κόσμου τού Κόναν, καθώς μένει πιστό στις πατροπαράδοτες παραδόσεις τού Howard. Ελπίζω πως σύντομα θα μεταφραστούν και τα υπόλοιπα είκοσι δύο κόμιξ τής σειράς τής Darkhorse. Για άλλα κόμιξ τού Κόναν στα ελληνικά, μπορείτε να κοιτάξετε το Επικές Περιπέτειες Conan: Οι Άνθρωποι του Μαύρου Κύκλου & άλλες ιστορίες. Μερικές από τις ιστορίες τού Howard με τον Κόναν κυκλοφορούν σε τόμους από τις εκδόσεις Αίολος. Δείτε επίσης και τις δύο καταπληκτικές ταινίες Conan the Barbarian και Conan the Destroyer με τον Arnold Schwarzenegger στον ρόλο τού βάρβαρου. Αν σας αρέσει ο Robert Jordan, συγγραφέας τής σειράς επικής φαντασίας Ο Τροχός του Χρόνου, μπορείτε να αναζητήσετε τα επτά μυθιστορήματα που έχει γράψει με τον Κόναν. Έχω παραγγείλει δύο τόμους που συγκεντρώνουν έξι από αυτά από το bookdepository και ίσως γράψω και δύο λόγια όταν με το καλό τους διαβάσω. Και, φυσικά, όλες οι ιστορίες τού Howard με τον Κόναν βρίσκονται στην προαναφερθείσα ογκώδη συλλογή The Complete Chronicles of Conan.

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Anubis για την προμήθεια τού κόμιξ. Ελπίζω να το διαβάσετε και να σας αρέσει! Μπορείτε να συμμετάσχετε στην κλήρωση για το κόμιξ στην σελίδα του ιστολογίου στο Facebook εδώ.

Φίλες και φίλοι, μείνετε συντονισμένοι στην Κοιλάδα της Γνώσης για περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων και συνεντεύξεις…

  • Ακολουθήστε μας στο Facebook εδώ
  • Γραφτείτε στην ομάδα μας Φίλοι Ιστορικού Μυθιστορήματος στο Facebook εδώ

1 σκέψη για το “Βιβλιοέναυσμα #32: Κόναν – Η Κόρη του Γίγαντα των Πάγων και Άλλες Ιστορίες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.