Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βιβλιοέναυσμα #1: Η Νεκρή Γραμμή

  • Dimitrios 

Αν και οι ιστορίες με φαντάσματα και υπερφυσικά στοιχεία δεν είναι το αγαπημένο μου είδος τρόμου, κάποιες φορές ο λόγος του συγγραφέα αποτελεί από μόνος του κίνητρο προς ανάγνωση. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Νεκρή Γραμμή, το μυθιστόρημα τρόμου 464 σελίδων του Κωνσταντίνου Κέλλη.

Λόγος

Ο λόγος του Κέλλη είναι στρωτός, λιτός, και περιεκτικός, με ευθύγραμμη πορεία από την αρχή έως το τέλος. Αποφεύγει την Κακιά Σκάλα [1] των ανούσιων περιγραφών και της άναρχης δομής, στην οποία δυστυχώς πέφτουν πολλοί, ευτυχώς κυρίως παλαιότερα, Έλληνες συγγραφείς. Η ανάγνωση εν συνόλω είναι εύκολη και γρήγορη· επτά ώρες είναι μία λογική εκτίμηση.

Υπάρχουν μερικές εξηζητημένες επιλογές λέξεων και αδύναμες συρραφές γεγονότων, αλλά όχι ικανές να χαλάσουν την ανάγνωση. Τα πιο αδύναμα σημεία εντοπίζονται στα κίνητρα του κεντρικού αφηγητή και στην δυσνόητη εξήγηση των γεγονότων στο τέλος.

Πλοκή

Η πλοκή ήταν δυνατή, με ωραίο συνδυασμό αστυνομικού μυθιστορήματος και ιστορίας φαντασμάτων. Το μυστήριο διατηρείται για ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου, και ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του, για όσους βέβαια προτιμούν να βρουν την λύση του αινίγματος παρά να διαβάσουν σκηνές δράσης (αν και υπάρχουν αρκετές τέτοιες).

Ποιότητα Έκδοσης

Το βιβλίο είχε καταπληκτική υλική ποιότητα, με γυαλιστερές και παχιές σελίδες, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία λογοτεχνίας των εκδόσεων Κλειδάριθμος, παρόμοια με Το Αυτό του Σ. Κινγκ από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Το προμηθεύτηκα από την Πρωτοπορία στην τιμή των 11,82 ευρώ.

Τελική Άποψη

Ο συνδυασμός του κρυστάλλινου λόγου, της ενδιαφέρουσας και πολυδιάστατης πλοκής, της κορυφαίας ποιότητας της έκδοσης, και της σχετικά συμφέρουσας τιμής είναι επαρκές έναυσμα για την ανάγνωση του βιβλίου.

[1]: https://el.wikipedia.org/wiki/Κακιά_Σκάλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.